1. Colierul „Maria Antoaneta”  Preț: 3 700 000 dolari
Prima și cea mai scumpă bijuterie în această listă este un colier uimitor, care aparține Mariei Antoaneta, cel de-al cincisprezecelea și penultimul copil al împărătesei Maria Tereza a Austriei și a împăratului Francisc I. Colierul este decorat cu numeroase diamante albe, cu două diamante rare galbene în formă ovală, și pe partea de jos cu un diamant roz excepțional. Diamantele sunt perfect stabilite pe platină și cântăreec 8,05 carate. Diamantul alb în formă de pară este setat ca o „picătură” în partea de jos și cântărește 7,06 carate, iar diamantele galbene rare cântăresc 5,24 carate.

2. Colierul Reginei „Maria Diamond Riviere” și „La Peregrina Pearl” Preț: 1 828 224 dolari

Regina Maria cu siguranțăa fost cunoscută pentru toate bogățiile pe care le-a avut. Una dintre bijuteriile cele mai exclusiviste pe care le avea ea în timpul domniei sale a fost acest minunat „Diamond Riviere”. Acest colier este format din 34 de diamante orbitoare autentice vechi, tăiate și aranjate frumos în aur și argint. Superba piesă a fost dăruită reginei de către nepoata sa, Principesa Margareta, și datează de prin 1900. O altă piesă uimitoare care a aparținut ei a fost un colier „La Peregrina”, o perlă, care este una dintre cele mai renumite din lume, cu o înregistrere istorică de aproape 500 de ani.

 

3. Principesa „Margareta Broșa” cu monogramă din diamante și „Diadema Poltimore”

Prețul pentru broșă: 344.448 dolari   Prețul pentru diademă: 1704576 dolari

Principesa Margareta, nepoata Reginei Maria, sora mai mică a Elisabeta a II-și fiica cea mica a regelui George al VI-lea, a fost înzestrat cu toate bogățiile din lume. Fiind dintr-o astfel de familie regală, ea poseda unele dintre cele mai bune bijuterii din lume, printre care și „broșa Diamond Monogram” și „diadema Poltimore”. Diadema a fost proiectată din diamante vechi, tăiate uniform, la care s-au adăugat și alte diamante nestructurate. Caracteristica speciala a acestei diademe uimitoare este că acesta poate fi transformat într-un colier sau în unsprezece broșe uimitoare. Broșa a fost proiectată cu litera inițială monogramică „M” sub coroană. Minunata broșă este setată cu un singur diamant, tăiat circular de 2,7 cm. 

4. Bijuteriile Ducesei de Windsor   Preț:  12 400 000 dolari

Wallis Spencer, mai târziu ducesa de Windsor a fost o americană căsătorită cu Prințul Edward, Ducele de Windsor, fostul regele Edward VIII-a al Regatului Unit, care și-a abdicat tronul lui pentru a se căsători cu Wallis. Odată fiinf căsătorită cu Edward, Wallis a intrat în posesia tuturor acestor bijuterii minunate, printre care este și o brățară care a spart toate recordurile de licitație pentru că a fost vândută pentru 12 400 000 dolari. Brățara este proiectată ca fiind o panteră din diamante și împodobită cu rubine, safire și smaralde. 

 

5. Diamdema „Emerald and Diamond” Prețul: 12 760 000 doalri

Aceastp diademă frumoasă a fost în colecția prințesei suedeze. Prințesa Katharina Henckel von Donnersmarck. Diadema din diamondul Shizuka este de aproximativ 101.27 carate în greutate și a fost vândut de către Sotheby de Magnifice Jewels.


6. Colierul „Tabbah Infinite Cascade” Prețul: Neestimat

Foarte recent, Charlene Wittstock s-a căsătorit cu Prințul Albert al II-lea de Monaco, deci a devenit o prințesă, astfel și-a făcut acces la toate bijuteriile din Monaco. Printre aceste bijuterii consistente, a fost observat recent, un colier uimitor purtat la o recepție. Colierul este o piesă uluitoare alcătuit dintr-un amalgam de 1237 diamante, perle gigantice și aur roz de 18 carate, numit „Infinite Cascade”. Prețul nu a fost estimat, dar cu siguranță costă o avere.

7. Inelul „Sapphire” Prețul:

Safirul albastru, inițial inelul de logodna al mamei lui Prince William, care a fost dăruit Prințesei Diana, cumpărat în 1981, cu 28.000 lire sterline, dar acum este evaluat la 300.000 de lire sterline.

Dacă tot discutăm despre bijuteriile regale, nicidecum nu putem uita de uimitorul inel cu safier, pe care la purtat și Kate Middleton la logodna sa. Inelul a fost, practic, al Prințului Charles și a Prințesei Diana Spencer, acum este foarte celebru și semnificativ pentru familia regală. Safirul este oval înconjurat de diamante tăiate rotund. Și este unul dintre cele mai scumpe inele cu diamante din lume.


8 Colierul Art Deco cu Diamante Preț: Neestimat

Acest colier frumos a fost în posesia dansatoarei spaniole de Flamenco – Anita Delgado, care a devenit prințesă în Kapurthala. Piesa uimitoare este împodobită cu diamante, smaralde și cristale de stâncă, și este una dintre cele mai bune bijuterii care au fost licitate la Christie din Londra. Colierul a fost inițial o podoabă pentru elefantul favorit al lui Maharajahul și este evaluat la până 100.000 de lire sterline.

 

9. Colierul din Diamante și smaralde  Prețul: Neestimat

Colierul din smaralde și diamant a fost în poesesia ultimei regine a Italiei: Regina Maria Jose. Ea era cunoscută pentru colecția sa uimitoare de bijuterii și în special pentru acest colier frumos. Acesta este împodobit cu numeroase diamante și smaralde, are o formă stranie și este realizat de Van Cleef Arpels.


10. Diadema și Broșa – Scoică Preț: Neestimat

Brosa și diadema au aparținut Reginei Maria a României, care a fost fiica cea mare a Prințului Alfred, Ducele de Edinburgh, și a Ducesei Maria Alexandrovna a Rusiei. Broșa ei minunată și este sub formă de coajă cu o monogramă pentru Principesa Maria realizată de C. Faberge. O altă piesă frumoasă, care a aparținut familiei regale române a fost și diadema cu pietre prețioase uimitoare și aur masiv.