Catalog produse

Activează filtre:

  Citrin

  Citrinul, cristalul regenerarii si noilor inceputuri, este cunoscut pentru caldura pe care o aduce, caldura specifica soarelui: armonie, bunatate, noroc, pace, fericire si senzualitate.

  Protector auric, citrinul purifica si echilibreaza corpurile subtile, armonizandu-le cu cel fizic. Este unul din putinele cristale care nu are nevoie de curatare...

  Citrinul, cristalul regenerarii si noilor inceputuri, este cunoscut pentru caldura pe care o aduce, caldura specifica soarelui: armonie, bunatate, noroc, pace, fericire si senzualitate.

  Protector auric, citrinul purifica si echilibreaza corpurile subtile, armonizandu-le cu cel fizic. Este unul din putinele cristale care nu are nevoie de curatare frecventa pentru ca nu inmagazineaza energia negativa.Numele ii vine din limba latina „citrus” care inseamna lamaie, referindu-se tocmai la culoarea sa galbena, data de prezenta particulelor de fier.Oferit noilor nascuti, sub forma de inger sau sfera, se spune ca citrinul le aduce inteligenta, sanatate, fericire, incredere si intelepciune vindecatoare.

  Legendele citrinului

  Citrinul este asociat cu zeita greaca a recoltei, Demeter, zeita asociata cu productivitatea si  zeita egipteana a razboiului, Sekhmet, reprezentata cu cap de leu si corp de femeie, asociata cu puterea. Egiptenii o considerau piatra Zeului Ra, zeul Soarelui.Romani si grecii iubeau citrinul, considerand ca acest cristal aduce lumina vietii  si alunga intunericul. El era folosit in constructia bijuteriilor, in special in tehnica intaglio, a sculpturii in relief. Romanii considerau ca citrinul te proteja impotriva gandurilor rele, a veninului de sarpe si de ciuma, in timp ce grecii credeau ca acesta ofera barbatilor frumusete si inteligenta, iar femeilor fertilitate si fericire.In Evul Mediu, citrinul avea reputatia de a atrage bogatia, si numita „piatra comerciantilor” . De asemenea, citrinul era recunoscut si folosit si pentru calitatile medicale si mistice, ajutand la recuperarea pacientilor cu probleme de inima, rinichi, ficat si stomac.

  Conform legendelor chinezesti, citrinul era considerat piatra succesului pentru ca are puterea de a indeparta conceptiile gresite si amplifica intelectul. Chiar si astazi el este considerat piatra intelepciunii.

  Exista si un mit legat de citrin si copacul dorintelor: Ziyie Shang, o zana care a coborat din cer pentru a se casatori cu Chooi Wen Lui, un om sarac, a creat un copac magic care producea zilnic, atunci cand era scuturat, monede care acopereau nevoile gospodariei. Familia, dar si toti satenii au beneficiat de pe urma acestui copac. Arta chineza asociaza copacul dorintelor cu citrinul. Nu intamplator, in feng shui, copacul cu citrin era perceput ca avand puteri magice, cu rol de protectie impotriva gandurilor negative, dar si aducator de abundenta. Copacul dorintelor reprezinta un simbol puternic, fie ca este vorba de relatii, avere, sanatate, armonie sau examene.

  Mai multe
  Se afiseaza 1-29 din 29 articole
  Se afiseaza 1-29 din 29 articole