Pietre naturale

Safir

3 760,00 lei cu TVA

Tipareste
  • SA0009
  • Nou
  • 1

Safirul este o varietate de Corindon, un oxid de aluminiu, cu o duritate de 9 pe scara Mohs. Formeaza cristale prismatice, bipiramidale, romboedrice sau tabulare, care pot fi atat cu aspect granular, dar si de dimensiuni destul de mari. Este gasit in rocile metamorfice si vulcanice, dar si in aluviuni. Safire fine au fost descoperite in India, Sri Lanka, Cambodgia, Thailanda, Madagascar, Tanzania, Pakistan, Afganistan, Africa de Est si Australia. In Statele Unite ale Americii, in Yogo Gulch, Montana au fost gasite exemplare de culoare albastru pal si violet, dar si alte culori pastelate.

Chiar daca multi dintre noi atunci cand ne gandim la Safir ne imaginam acele pietre pretioase de culoare albastru inchis, acesta poate fi gasit in diverse alte nuante de albastru, violet, roz, alb, verde, negru, galben si portocaliu. De fapt, Corindonul de orice culoare, exceptand-o pe cea rosie, este numit Safir. Corindonul Rosu este numit Rubin. Pigmentul albastru este dat de ionii de fier si titan, iar cel violet de ionii de vanadiu.  Un continut scazut de fier produce culoarea galbena si verde, iar ionii de crom dau Safirelor culoarea roz.

Safirele au fost folosite de Etrusci cu mai mult de 2500 de ani in urma si au fost pretuite si in Roma antica, Grecia si Egipt. Astazi, cea mai abundenta sursa de Safire este Australia, dar si Africa de Est, India, Pakistan si Statele Unite ale Americii.

Considerat o piatra a regalitatii, se credea despre Safir ca fiind o piatra care ferea regii de rau si invidii. S-a mai spus si ca ar feri purtatorul de necinste, inselaciune, spaima, saracie si chiar de prostie si furie. Cele trei linii care se interesecteaza pe Safirul Stea se spunea ca reprezinta speranta, credinta si destinul, iar in invatarturile germane a fost considerat o piatra a victoriei.

Cu toate ca toate varietatile de Safir, fiind la origine Corindon, impartasesc aceleasi energii, fiecare culoare are propria semnatura vibrationala si diferite proprietati spirituale.

Safirul este o piatra a intelepciunii, fiecare culoare avand propria sa intelepciune. Aceasta piatra focalizeaza si calmeaza mintea, alungand gandurile negative si tensiunile mentale. Confera pace mentala si seninatate, contribuind astfel la alinierea planului fizic cu cel mental si spiritual si restablind echilibrul in interiorul corpului.

Safirul alunga depresia si confuzia spirituala si stimuleaza puterea de concentrare. Confera prosperitate si atrage tot felul de daruri. Daca este plasat pe gat, Safirul elimina frustrarile si faciliteaza expresia de sine.

EFECTE TAMADUITOARE. Safirul calmeaza sistemele hiperactive ale corpului si regleaza secretiile glandelor. Vindeca ochii, elimina impuritatile si stresul. Trateaza bolile sangelui si reduce hemoragia excesiva. Intareste venele si le imbunatateste elasticitatea.

 

  • Dimensiunea pietrei 11x8,8x4
  • Forma pietrei centrale Ovala
  • Claritate SI
  • Taietura|Forma oval
  • Metoda de tratare termic - glass fieling
  • Carate 10ct

Scrieţi o recenzie