Pietre naturale

Aquamarin

Este livrat cu certificat gemologic

Mai multe detalii

600,00 lei cu TVA

Tipareste
  • AQU002
  • Nou
  • 1

ACVAMARINUL este o varietate de Beril albastru sau albastru-verzui, un silicat de aluminiu si beriliu cu ioni de titan sau fier, cu o duritate de 7.5-8 pe scara Mohs. Cristalizeaza in sistem hexagonal (trigonal), iar culoarea ii este data de ionii de titan sau fier. Istoria consemneaza prima lui utilizare in Grecia, in perioada 500-300 i.Hr. Numele sau provine din latina, inseamna „apa marii”, si este o descriere perfecta a claritatii si culorii sale. Acvamarinul este extras din minele din Brazilia, Pakistan, Afganistan, Australia, Africa si Statele Unite ale Americii.

In credinta straveche, Acvamarinul se credea a fi o comoara a sirenelor si a fost folosit de catre marinari ca talisman aducator de noroc, curaj si protectie. A mai fost considerat ca fiind o piatra a fericirii si a tineretii fara batranete.

Acvamarinul, aceasta piatra pretioasa, plina de Lumina, este una dintre minunatiile Regatului Mineral. Energiile sale linistitoare diminueaza stresul si calmeaza mintea, calmand orice, de la bufeuri, simptom frecvent al menopauzei si premenopauzei, pana la furie si manie. Activeaza chakra gatului ajutand la exprimarea adevarului. Este una dintre cele mai puternice pietre pentru activarea si vindecarea chakrei gatului. Acvamarinul reprezinta elementul Apa, aducandu-ne in contact cu subconstientul si cu cele mai ascunse emotii ale noastre. Energia Acvamarinului este la fel de revigoranta ca un dus sub o cascada rece. Chiar daca Acvamarinul calmeaza, acesta nu ne pune la somn. Este o piatra a curajului. . Armonizeaza mediul inconjurator si protejeaza contra agentilor poluanti. In trecut, se credea ca Acvamarinul neutralizeaza fortele intunericului. Marinarii il purtau pentru a-i feri de inec.

Acvamarinul este o piatra a Eliberarii, ajutand la ruperea de atasamente si de vechile tipare, de relatiile nocive si de diversele feluri de a fi. Este foarte util pentru cei care tin ranchiuna, ajutandu-i sa ierte, sa mearga mai departe si sa lase in trecut ceea ce este deja trecut. Energiile profunde ale Acvamarinului sustin in situatiile actuale de schimbare continua si rapida la nivel energetic , dand la o parte rezistenta si inlaturand frica de necunoscut. Ii ajuta in special pe cei care sunt foarte atasati de lucrurile materiale si vor sa stranga cat mai mult in planul fizic. Acvamarinul ne ajuta foarte mult si in perioadele de jelire pentru cei dragi care mor, invatandu-ne sa lasam atasamentele fata de partea fizica a celui trecut in nefiinta si sa pastram o legatura emotionala pozitiva cu partea spirituala a acestora.

Pentru femei, Acvamarinul aduce curajul si claritatea de a-si exprima cunoasterea interioara si sporeste abilitatile intuitive. Pentru barbati, Acvamarinul ajuta la „dezmortirea” emotionala, ajutandu-i sa nu mai aiba dificultati in a exprima exact ceea ce simt. Totodata calmeaza frustrarile si ii ajuta pe barbatii temperamentali sa isi pastreze cumpatul, chiar daca sunt provocati. Atat pentru barbati, cat si pentru femei, Acvamarinul dezvolta comunicarea sincera si blanda. Este foarte atractiv pentru copii, pentru ca ii face mai vorbareti. Acesta poate fi un beneficiu, mai ales daca sunt timizi sau au probleme de vorbire. Totodata este foarte benefic pentru copiii care au trecut prin situatii traumatice, separandu-se de corpul lor emotional sau care isi exprima emotiile intr-un mod agresiv. Acvamarinul este o piatra a permisiunilor si ne ajuta sa realizam ca nu toata puterea vine prin aratarea fortei fizice. Exista o putere extraordinara si in ingaduinta si in trecerea cu vederea.

Acvamarinul este o piatra a elemetului Apa. Este un puternic agent curativ pentru corpul emotional si este unul dintre cele mai potrivite cristale care inlatura problemele de comunicare. Stimuleaza fluxul energetic si comunicarea verbala din inima.  , sustinadu-ne sa ne exprimam cele mai din adancul inimii adevaruri. Este o piatra care ne ajuta sa inlaturam teama de a vorbi, fiind o piatra excelenta pentru profesori, maesti sau pentru cei care vorbesc in fata multimilor. Are un efect calmant asupra corpului emotional si ne sustine sa vorbim clar si lipsiti de furie chiar si in cele mai dificile situatii.

Energia Acvamarinului aduce la suprafata cu blandete, dar in acelasi timp cu fermitate, toate tiparele emotionale care trebuie analizate si corectate. Ne ajuta sa intelegem propria inchistare emotionala, toate problemele de exprimare si comunicare, dar si toate gandurile care ne tin pe loc. Aceasta piatra ne ajuta sa identificam situatiile in care egoul ne impinge sa exageram prin comportament sau limbaj, atunci cand facem pe victima sau cand noi suntem cei agresivi, atunci cand ii manipulam pe ceilalti sau cand facem pe martirii. Atunci cand identificam aceste tipare si in mod constient renuntam la ele, nivelul nostru spiritual si emotional incepe sa fie din ce in ce mai mult in acord cu Iubirea Divina.

Acvamarinul ne ajuta sa echilibram furia si fricile excesive, sustinadu-ne sa inlaturam toate tiparele cauzate de abuzurile emotionale, fizice sau verbale din trecut. Este o piatra excelenta pentru copiii care au trecut prin situatii traumatice si s-au despartit de corpul lor emotional sau cei care isi exprima emotiile intr-un mod agresiv. Energia purificatoare profunda a Acvamarinului ne ajuta sa acceptam rapid schimbarile si sa trecem repede peste perioadele de schimbare, inlaturand rezistenta psihica si frica de necunoscut. Este o piatra extrem de utila pentru cei care „cara in spate prea multe bagaje”.

In plan spiritual, Acvamarinul modeleaza intuitia si permite accesul la clarviziune. Piatra foarte potrivita pentru meditatie, face apel la starile superioare ale contiintei, la sensibilitatea spirituala, incurajand actiunile umanitare. Acvamarinul activeaza chakra gatului, facilitand comunicarea propriului adevar. Linisteste energiile purtatoare de prea mult Foc,  promoveaza intelegerea punctelor de vedere divergente si sustine eliberarea energiei stagnante. Acvamarinul protejeaza aura si aliniaza chakrele, in acest fel aliniind corpul fizic cu cel spirtual.

In plam emotional, Acvamarinul ne ajuta sa scapam de ego si de toate bagajele emotionale inutile.  Calmeaza furia si isteria, inlaturand gandurile razbunatoare si ajutandu-ne sa vedem tiparele negative emotionale pe care le repetam.

In plan psihologic, Acvamarinul are legatura cu persoanele sensibile. Are puterea de a invoca toleranta celorlalti. Impiedica emiterea de judecati categorice, sustine orice persoana depasita de responsabilitate si indeamna la asumarea responsabilitatii. Creeaza o personalitate onesta, perseverenta si dinamica. Inlatura vechile programe de autoaparare. Acvamarinul calmeaza mintea, indeparteaza gandurile de prisos, filtreaza informatiile ce ajung la creier, clarifica perceptia, ascute intelectul si alunga confuzia. Prin capacitatea de a finaliza afacerile neterminate, Acvamarinul permite luarea deciziilor pe toate planurile. Deblocheaza comunicarea si favorizeaza exprimarea personala. Ajuta la intelegerea starilor emotionale subliminale si la interpretarea sentimentelor. Atenueaza temerile si mareste sensibilitatea.

Acvamarinul lucreaza sinergic cu Larimarul, Crisocola, Turcoazul, Topazul albastru si Ajoitul, toate pietre de comunicare. Armonizeaza la fel de bine si cu membrii familiei Berilului – Heliodorul, Morganitul si Smaraldul. Meditand cu Heliodor si cu Acvamarin, activam atat chakra plexului solar cat si chakra gatului, permitand exprimarea gandurilor, dorintelor si sentimentelor cu putere si persuasiune. Cu Morganitul, Acvamarinul ajuta la exprimarea dragostei si a compasiunii. Acvamarinul cu Smaraldul intaresc legatura dintre chakra gatului si cea a inimii, activand puterea adevarului. Moldavitul este un bun energizant pentru Acvamarin, timp in care Acvamarinul domoleste intensitatea Moldavitului. Impreuna permit trecerea rapida, si totusi cumpatata prin aceste mari schimbari spirituale la care multi sunt „chemati”.

 

EFECTE TAMADUITOARE. Ajuta in cazul durerilor de gat, al ganglionilor inflamati, al unor afectiuni tiroidiene. Pune in armonie functiile hipofizei si ale tiroidei, regland secretia hormonala si cresterea. Datorita efectului sau tonic general, fortifica organele excretoare si se dovedeste a fi util in cazul afectiunilor de ochi, gingii si stomac. Este de folos in tratarea miopiei si a prezbitismului, atenueaza reactiile imunitare excesive, trateaza bolile autoimune precum febra fanului. Contracareaza infectiile si este util in special pentru laringita, infectii streptococice sau gat inflamat. Sustine vindecarea afectiunilor inflamatorii de orice fel, calmand eczemele, urticaria, cuperoza si psoriazisul. Inlatura herpesul si infraneaza alergiile. Fiind o piatra calmanta, Acvamarinul linisteste sistemul nervos.

  • Dimensiunea pietrei 12x8,5
  • Claritate VS
  • Taietura|Forma cushion
  • Metoda de tratare netratat
  • Carate 3.10ct

Scrieţi o recenzie